Fortsätt till huvudinnehåll

Minnesanteckningar från föräldramötet

Minnesanteckningar från föräldramötet 1 mars 2017


Mötet började med en föreläsning av Maria från Friskis och svettis som handlade om framförallt kost men även träning och sömn.

Hon pekade på vikten av att äta regelbundet för att hålla blodsockernivån jämn under hela dagen men även att det är viktigt att äta bra naturlig mat. Vi får i oss det vi behöver genom att äta en varierad kost. Hon hade samma föreläsning för våra nior och pratade även om proteinpulver som många som börjar träna på gym tror att de behöver äta för att bygga muskler. Vi får i oss tillräckligt genom vår kost. Det vi får i oss för mycket kissar vi ut. Kroppen kan alltså inte lagra protein.

Vi fortsatte i vårt klassrum där vi testade Quizlet, ett program som vi använder oss av i flera ämnen för att träna tex olika begrepp, glosor eller multitabeller.

Johan redovisade resultatet från de nationella proven i svenska. Eleverna kommer att få resultaten så småningom men lärarna vill prata med varje elev i samband med att de får sina resultat och därför kan de få dem vid olika tillfällen. 
Vill ni veta mer om hur det har gått för just ditt barn ta kontakt med Johan så kan ni komma till skolan och titta på proven (de får inte lämnas hem för påseende)

Vi tog även upp att eleverna vid olika tillfällen har nämnt att de vill ha en klassfest. Vi har inga klassföräldrar i klassen så det upp till alla föräldrar att hjälpa ungdomarna att fixa det om intresse fortfarande finns.


Mvh Maria & Johan

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering - v. 6

Hej. Här kommer planeringen för vecka 6. Vi bifogar även en länk till de nya bussreglerna som vi gärna ser att alla som berörs tar del av.

Måndag:
Tisdag: Onsdag:
- Tyska - Prepositioner
- SO - Frankrike Torsdag: Fredag:
- Tyskprov
Nästa vecka:
- Idrott ute hela veckan. Obs! Kläder efter väder.
- Matteprov - Bråk
- Historieprov
- Fransk/Spanskprov

Länk: Bussregler


Planering - v. 5

Hej. Här kommer veckans planering.7C verkar inte ha så mycket läxor och prov denna vecka men vi påmminer om att många har en hel del att ta ifatt, då de varit sjuka.

Vi drar även igång utvecklingssamtalen denna vecka. Tiderna finns i ett tidigare inlägg på bloggen.

Måndag:
- Matte-prov (Ingrids grupp)
Tisdag:
Onsdag
- Franska
Torsdag
Fredag
- Tyska/Spanska

Nästa vecka:
- Tyska-prov - Fredag


Skolstart

Hej.

Då börjar det dra ihop sig till skolstart. Hoppas alla haft en bra sommar och är laddade för ännu ett år på Lysingskolan.

Vi börjar på måndag 20/8 klockan 08.20. Observera tiden då vi från och med måndag börjar skoldagen redan 08.20. Vi träffas i Ä13 där vi har en gemensam uppstart med genomgång av schema, nyheter och delar ut eventuellt material. Förmiddagen spenderas tillsammans med klassen.

Klockan 10.30 ska 8C åka till Visjön och göra ett simprov. Viktigt att alla har med sig badkläder. Efter simprovet har eleverna lunch och sedan följer de schemat resterande dag.

Under flikarna schema och kalender hittar ni uppdaterade kalendrar där ni kan se hur schemat ser ut, samt följa klassens och skolans kalendrar.

Väl mött på måndag

Johan & Maria