Fortsätt till huvudinnehåll

Minnesanteckningar från föräldramötet

Minnesanteckningar från föräldramötet 1 mars 2017


Mötet började med en föreläsning av Maria från Friskis och svettis som handlade om framförallt kost men även träning och sömn.

Hon pekade på vikten av att äta regelbundet för att hålla blodsockernivån jämn under hela dagen men även att det är viktigt att äta bra naturlig mat. Vi får i oss det vi behöver genom att äta en varierad kost. Hon hade samma föreläsning för våra nior och pratade även om proteinpulver som många som börjar träna på gym tror att de behöver äta för att bygga muskler. Vi får i oss tillräckligt genom vår kost. Det vi får i oss för mycket kissar vi ut. Kroppen kan alltså inte lagra protein.

Vi fortsatte i vårt klassrum där vi testade Quizlet, ett program som vi använder oss av i flera ämnen för att träna tex olika begrepp, glosor eller multitabeller.

Johan redovisade resultatet från de nationella proven i svenska. Eleverna kommer att få resultaten så småningom men lärarna vill prata med varje elev i samband med att de får sina resultat och därför kan de få dem vid olika tillfällen. 
Vill ni veta mer om hur det har gått för just ditt barn ta kontakt med Johan så kan ni komma till skolan och titta på proven (de får inte lämnas hem för påseende)

Vi tog även upp att eleverna vid olika tillfällen har nämnt att de vill ha en klassfest. Vi har inga klassföräldrar i klassen så det upp till alla föräldrar att hjälpa ungdomarna att fixa det om intresse fortfarande finns.


Mvh Maria & Johan

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Skolstart

Hej

Nu börjar det dra ihop sig till skolstart igen. Måndag 21/8 träffas vi 08.30 i Ä13. Fram till lunch har klassen gemensamma aktiviteter. Efter lunch följer de schemat.

Ett preliminärt schema finns under fliken schema på bloggen.

Inledningsvis kommer inte frånvarorapporteringen att fungera som tidigare. Därför är det viktigt att man meddelar klassföreståndare eller skolvärd om en elev är sjuk eller ska vara borta av annan anledning. Telefonnummer till skolan är 0144-35071. Kontaktuppgifter till klassföreståndare hittar ni under fliken kontakta oss på bloggen. Vi meddelar på bloggen när systemet fungerar igen.

Med vänlig hälsning Johan & Maria


Schema

Nu ligger årets schema ute på bloggen. Ni hittar det i detta inlägg eller genom att klicka på fliken Schema ovan. Det är preliminärt och ibland händer det att vi måste göra mindre justeringar. I så fall uppdaterar vi det givetvis på bloggen också.


Utvecklingssamtal HT 2017

Utvecklingssamtalstider HT 2017


Dags för utvecklingssamtal. Vi har som tidigare tilldelat er tider. Om ni mot förmodan inte kan just den tiden ni fått så vill vi att ni hör av er så fort som möjligt så hittar vi en annan tid. Kontaktuppgifter finns på bloggen.
v. 37
16.00 16.45 17.30 18.15 Tisdag 12/9
Josefina / Hugo Moa / Wilma Frida / Algot Torsdag 14/9
Tomi / Leo Tilde / Theo Nathalie / Ludvig
v. 38
16.00 16.45 17.30 18.15 Tisdag 19/9